Airco service verwijst naar het onderhoud, de reparatie en het oplossen van problemen met het airconditioningsysteem van een auto nadat het voertuig bij een ongeval of een botsing betrokken is geweest. Na een schadegeval kunnen verschillende onderdelen van het airconditioningsysteem beschadigd raken of ontregeld worden.

Airco inspectie

Wat wij doen?

  • Inspectie: Een grondige inspectie van het airconditioningsysteem wordt uitgevoerd om eventuele schade of problemen te identificeren. Dit kan onder meer het controleren van de condensor, de verdamper, de leidingen, de ventilator en andere componenten omvatten.
  • Reparatie van schade: Als er fysieke schade aan de componenten van het airconditioningsysteem is, worden deze gerepareerd of vervangen. Dit kan bijvoorbeeld het vervangen van beschadigde leidingen of het herstellen van beschadigde condensors omvatten.
  • Vullen van koudemiddel: Het airconditioningsysteem wordt opnieuw gevuld met het juiste koudemiddel om ervoor te zorgen dat het efficiënt werkt.
  • Druk- en temperatuurtesten: Het systeem wordt getest om ervoor te zorgen dat het de juiste druk en temperatuur handhaaft en goed koelt.
  • Lekdetectie: Als het systeem lekt, wordt lekdetectie uitgevoerd om eventuele lekken te vinden en te repareren.
  • Controle van ventilatoren en luchtkanalen: De ventilatoren en luchtkanalen worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat de luchtstroom efficiënt wordt verdeeld.
Airco bijvullen

Belangrijk voor comfort en welzijn inzittenden

Airco service na een schadegeval is belangrijk om ervoor te zorgen dat het airconditioningsysteem van de auto correct en veilig blijft functioneren. Een goed werkende airco is niet alleen belangrijk voor comfort, maar kan ook bijdragen aan de veiligheid en het welzijn van de inzittenden door een aangename temperatuur en de mogelijkheid om de ramen te ontwasemen. Het wordt aanbevolen om de airco van uw auto te laten controleren en eventuele noodzakelijke reparaties uit te voeren bij een gespecialiseerd autoschadebedrijf na een ongeval.

Airco reparatie bij Autoschade Twente

Laat je airco repareren door Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

    Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

    Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: