Velgen reparatie verwijst naar het proces van herstellen en opknappen van de velgen (ook wel wielen genoemd) van een auto nadat ze beschadigd zijn geraakt. Velgen kunnen beschadigd raken door verschillende oorzaken, zoals stoepranden raken, kuilen in de weg, botsingen of gewoon slijtage. Velgen zijn het deel van het wiel waar de band omheen zit, en ze zijn belangrijk voor de algehele veiligheid, prestaties en het uiterlijk van een auto.

Velg uit de band halen

Wat wij doen?

Velgen reparatie omvat meestal de volgende stappen:

  • Inspectie: De velgen worden grondig geïnspecteerd om de aard en omvang van de schade vast te stellen. Dit omvat het controleren op deuken, krassen, scheuren, corrosie of andere vormen van beschadiging.
  • Deukreparatie: Als er deuken in de velgen zitten, worden deze doorgaans gerepareerd door ze voorzichtig terug in hun oorspronkelijke vorm te duwen zonder de integriteit van de velg aan te tasten.
  • Krassen verwijderen: Oppervlakkige krassen worden vaak verwijderd door de velgen te schuren en opnieuw te polijsten om ze er weer als nieuw uit te laten zien.
  • Lassen en herstellen van scheuren: Als er ernstige schade aan de velg is, zoals scheuren, kan lassen en andere reparatietechnieken worden toegepast om de structuur van de velg te herstellen.
  • Coating en afwerking: De velgen worden opnieuw gecoat en afgewerkt om ze te beschermen tegen corrosie en om hun esthetische uitstraling te verbeteren.
  • Balanceren: Na de reparatie worden de velgen gebalanceerd om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig draaien en trillingen tijdens het rijden voorkomen.

Zorg voor veilige en functionele velgen

Velgen reparatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de velgen veilig en functioneel blijven. Beschadigde velgen kunnen leiden tot ongelijke slijtage van de banden, trillingen tijdens het rijden en zelfs een verminderde wegligging. Bovendien hebben velgen een aanzienlijke invloed op het uiterlijk van de auto, dus het herstellen van beschadigde velgen kan ook de algehele esthetiek van het voertuig verbeteren. Veel autoschadebedrijven en gespecialiseerde velgenservicecentra bieden deze dienst aan om de velgen van auto’s te herstellen en te vernieuwen.

Velgen repareren bij Autoschade Twente

Laat de velgen repareren door Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: