Het spuiten van een auto verwijst naar het proces van het opnieuw aanbrengen van lak op de carrosserie van een auto nadat deze is beschadigd of om andere redenen opnieuw moet worden geverfd. Dit proces omvat het verwijderen van oude lak, het voorbereiden van het oppervlak, het aanbrengen van nieuwe lak en het afwerken van de laklaag.

Auto spuiten

Wat wij doen?

  • Demontage en voorbereiding: Voordat het spuiten begint, moeten bepaalde delen van de auto mogelijk worden gedemonteerd, zoals de deuren, motorkap, bumpers en lichten. Het oppervlak van de carrosserie moet grondig worden voorbereid door het schuren en ontvetten om de oude lak en eventuele onzuiverheden te verwijderen.
  • Primer aanbrengen: Nadat het oppervlak is voorbereid, wordt een primer aangebracht om een goede hechting van de nieuwe lak te bevorderen. De primer helpt ook om eventuele oneffenheden in het oppervlak te vullen.
  • Laklaag aanbrengen: Nadat de primer is opgedroogd en eventueel is geschuurd, wordt de laklaag aangebracht. De kleur van de nieuwe lak wordt zorgvuldig afgestemd op de oorspronkelijke autolak om een uniforme uitstraling te behouden.
  • Blanke lak aanbrengen: Na het aanbrengen van de kleurlak wordt een blanke laklaag aangebracht. De blanke lak beschermt de kleur en geeft de auto een glanzende afwerking. Het helpt ook om de lak te beschermen tegen UV-straling en weersinvloeden.
  • Uitharden en drogen: De auto wordt in een gecontroleerde omgeving geplaatst om de lak te laten uitharden en drogen. Dit kan enkele uren tot enkele dagen in beslag nemen, afhankelijk van het type lak en de omgevingstemperatuur.
  • Polijsten en afwerking: Na het drogen wordt de laklaag gepolijst en afgewerkt om een glad en glanzend oppervlak te creëren. Eventuele onvolkomenheden worden gecorrigeerd.

De auto in originele staat herstellen

Het spuiten van een auto is een complex proces dat professionele apparatuur en expertise vereist. Het doel is om de auto weer in originele staat te herstellen, waarbij de lak eruitziet als nieuw en de carrosserie beschermd is. Autoschadebedrijven en autolakspecialisten zijn gespecialiseerd in dit soort werk en kunnen ervoor zorgen dat de auto er na het spuiten weer als nieuw uitziet.

Originele staat naar auto spuiten

Auto spuiten bij Autoschade Twente

Laat je auto in originele kleur spuiten bij Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: