Spotrepair is een specifieke techniek voor het herstellen van kleine schades aan auto’s, meestal oppervlakkige lakschades, deuken, krassen of andere kleine beschadigingen aan de carrosserie. Het doel van spotrepair is om de beschadigde delen van de auto plaatselijk te herstellen, zonder dat het nodig is om het hele paneel of de hele auto opnieuw te spuiten.

Wat wij doen?

Enkele kenmerken van spotrepair zijn onder andere:

  • Beperkt gebied: Spotrepair richt zich op een klein gebied van de auto waar de schade zich bevindt, vaak niet groter dan een A4’tje. Dit minimaliseert de kosten en arbeidstijd in vergelijking met grootschalige lakschadeherstelwerkzaamheden.
  • Lokale reparatie: In plaats van het hele auto-onderdeel opnieuw te spuiten, wordt alleen het beschadigde gebied gerepareerd. Dit kan betekenen dat alleen de beschadigde lak wordt verwijderd en opnieuw wordt aangebracht, en de aangrenzende lak wordt beschermd.
  • Snelle reparatie: Omdat spotrepair zich beperkt tot kleine gebieden, kan het werk doorgaans snel worden uitgevoerd, vaak in één dag. Hierdoor kan de eigenaar de auto snel weer in gebruik nemen.
  • Kostenbesparend: Spotrepair is meestal kostenefficiënter dan het opnieuw spuiten van hele panelen of delen van de auto, wat de totale reparatiekosten verlaagt.
  • Milieuvriendelijk: Omdat er minder lak en materialen worden gebruikt, is spotrepair over het algemeen milieuvriendelijker dan grootschalige lakschadereparaties.

Voorkom roestvorming en waardevermindering

Spotrepair is vooral geschikt voor kleine lakschades en cosmetische problemen, zoals krassen en deuken. Het is belangrijk op te merken dat niet alle schades in aanmerking komen voor spotrepair; grotere of complexere schades vereisen mogelijk traditionelere schadehersteltechnieken. Autowerkplaatsen en gespecialiseerde spotrepairbedrijven bieden deze dienst vaak aan als een handige en kosteneffectieve optie voor het herstellen van kleine schades aan voertuigen.

Spotrepair bij Autoschade Twente

Laat spotrepair uitvoeren door Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: