Uitdeuken zonder spuiten, ook wel bekend als “paintless dent repair” (PDR), is een techniek die wordt gebruikt om deuken en kleine beschadigingen aan de carrosserie van een auto te herstellen zonder dat daarbij de laklaag van de auto wordt aangetast. Deze methode is bijzonder geschikt voor kleine deuken veroorzaakt door hagel, parkeerschade, de impact van kleine objecten of andere oorzaken die geen lakbeschadiging hebben veroorzaakt.

Uitdeuken zonder spuiten

Wat wij doen?

Inspectie: De eerste stap is het inspecteren van de schade om de aard en omvang van de deuk vast te stellen. De technicus zal beoordelen of de deuk geschikt is voor PDR, wat afhangt van de grootte en de locatie van de deuk.

Toegangspunten identificeren: De technicus identificeert de beste toegangspunten voor het benaderen van de deuk van binnenuit. Deze toegangspunten kunnen zich in bijvoorbeeld de kofferbak, de deurpanelen of onder de motorkap bevinden.

Gebruik van speciaal gereedschap: De technicus maakt gebruik van speciale PDR-gereedschappen, zoals stangen en lepels, om van binnenuit zachte druk uit te oefenen op de deuk. Hierdoor wordt de deuk voorzichtig teruggeduwd naar zijn oorspronkelijke vorm, zonder de laklaag te beschadigen.

Herhaalde inspectie: Na elke bewerking wordt de deuk opnieuw geïnspecteerd om te controleren of deze naar tevredenheid is hersteld.

Afwerking: Zodra de deuk volledig is hersteld, kan de technicus eventuele kleine onvolkomenheden gladstrijken en de carrosserie afwerken, zodat er geen sporen van de schade overblijven.

 

Uitdeuken zonder spuiten dak
Uitdeuken zonder spuiten motorkap

Voordelen uitdeuken zonder spuiten

Paintless dent repair heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat het sneller en kostenefficiënter is dan traditionele schadeherstelmethoden waarbij de lak wordt gespoten. Bovendien behoudt de auto zijn oorspronkelijke lak, wat de waarde van het voertuig kan verhogen. Deze methode is echter niet geschikt voor alle soorten deuken en kan moeilijk zijn bij grotere of diepere deuken. Een ervaren PDR-technicus is in staat om de geschiktheid van deze methode voor een specifieke schade te beoordelen en de reparatie op professionele wijze uit te voeren.

Uitdeuken zonder spuiten bij Autoschade Twente

Laat je auto uitdeuken zonder spuiten bij Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: