Hagelschade verwijst naar schade aan voertuigen als gevolg van hevige hagelbuien. Tijdens een hagelbui kunnen hagelstenen van verschillende groottes uit de lucht vallen en op het oppervlak van auto’s inslaan. Deze hagelstenen kunnen de laklaag en andere delen van de auto beschadigen, zoals het dak, de motorkap, de kofferbak, de zijpanelen en de ramen. De schade kan variëren van kleine deukjes en krassen tot grotere en diepere deuken, afhankelijk van de grootte en de hardheid van de hagelstenen.

Uitdeuken zonder spuiten

Wat wij doen?

Wanneer een auto hagelschade heeft opgelopen, kunnen eigenaren ervoor kiezen om de schade te herstellen bij een autoschadebedrijf. De herstelprocedure kan onder meer de volgende stappen omvatten:

  • Inspectie: Een grondige inspectie van de auto om de aard en de omvang van de hagelschade vast te stellen.
  • Uitdeuken zonder spuiten (PDR): Voor kleinere deuken kan de PDR-techniek worden gebruikt om de deuken voorzichtig uit te duwen zonder de lak te beschadigen. Dit is een kosteneffectieve en snelle methode voor het herstellen van hagelschade.
  • Vervanging van beschadigde onderdelen: Als er grotere of diepere deuken zijn, kan het nodig zijn om beschadigde panelen of delen van de auto te vervangen.
  • Lakwerk: Als de hagelschade de laklaag heeft aangetast, kan het nodig zijn om de beschadigde delen opnieuw te schilderen om een uniforme uitstraling te herstellen.
  • Ruitreparatie of vervanging: Hagelschade kan ook betrekking hebben op de beschadiging van autoruiten, zoals de voorruit en de zijruiten. Indien nodig kunnen deze ruiten worden gerepareerd of vervangen.
  • Afwerking en detailwerk: Na de herstelwerkzaamheden wordt de auto afgewerkt, inclusief het polijsten van de lak en het zorgen voor een schone en nette uitstraling.
Uitdeuken zonder spuiten dak

Voorkom roestvorming en waardevermindering

Hagelschade kan variëren van lichte deukjes tot ernstige schade, en de herstelkosten zullen dienovereenkomstig variëren. Het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen om verdere problemen zoals roestvorming te voorkomen en de waarde en uitstraling van de auto te behouden. Het gebruik van professionele autoschadebedrijven met ervaring in het herstellen van hagelschade is een goede keuze om ervoor te zorgen dat de auto op de juiste manier wordt hersteld.

Hagelschadeherstel bij Autoschade Twente

Laat hagelschade aan je auto herstellen bij Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: