Steenslag is de term die wordt gebruikt om kleine schade aan de lak van een voertuig te beschrijven die wordt veroorzaakt door kleine steentjes, kiezels of andere harde deeltjes die tegen de carrosserie van de auto worden geslingerd. Steenslag kan zich manifesteren als kleine putjes, krassen of beschadigingen in de lak en het blanke laklaagje van het voertuig. Het komt vaak voor op de voorkant van de auto, zoals de motorkap, de voorbumper en de spatborden, omdat deze delen van de auto het meest worden blootgesteld aan de weg.

Motorkap polijsten

Wat wij doen?

Het verwijderen van steenslag kan variëren in moeilijkheidsgraad, afhankelijk van de ernst van de schade.

  • Inspectie: Begin met het inspecteren van de schade om de ernst en diepte van de steenslag vast te stellen. Kleine, oppervlakkige krassen kunnen eenvoudiger worden verwijderd dan diepere deuken.
  • Polijsten en waxen: Voor lichte steenslag of oppervlakkige krassen kun je proberen het aangetaste gebied te polijsten met een autopolijstmiddel en vervolgens een autowax aan te brengen. Dit kan helpen om de zichtbaarheid van de schade te verminderen.

 

  • Lakreparatiekit: Voor diepere krassen en deuken kun je overwegen om een lakreparatiekit te gebruiken. Deze kits bevatten doorgaans vulmiddelen, verf en blanke lak om de beschadiging op te vullen en te bedekken.
  • Professionele reparatie: Voor ernstige steenslagschade of schade die de blanke laklaag heeft aangetast, is het raadzaam om professionele hulp in te roepen bij een autoschadebedrijf of een autolakspecialist. Zij kunnen de schade op een professionele manier herstellen en ervoor zorgen dat de lak van de auto er weer als nieuw uitziet.

Voorkom steenslagschade in de toekomst

Het is belangrijk op te merken dat het voorkomen van steenslag altijd de beste aanpak is. Het gebruik van beschermende films, zoals een heldere steenslagfolie, op de kwetsbare delen van de auto kan helpen om toekomstige steenslagschade te verminderen. Deze films fungeren als een barrière tussen de lak en de wegdeeltjes en kunnen voorkomen dat de schade optreedt.

Steenslag verwijderen door Autoschade Twente

Verwijder steenslag bij Autoschade Twente, maak direct een afspraak of bel direct naar 0546-873021.

Bekijk onze andere schadeherstel werkzaamheden:

Lees het laatste Autoschade Twente nieuws: